MÜNDITORT - Piret Hanson

 

1 pakk šokolaadi küpsiseid (Selga)
50 g võid
50 g riivitud tumedat šokolaadi

 

suur peotäis värskeid mündilehti
2 spl koort (35%)
2 spl spinatipulbrit 

 

800 g toorjuustu (toatemperatuuril)
150 g suhkrut
250 g hapukoort
2 tl mündiekstrakti
3 muna või 6 munakollast
2 tl viskit

 

250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

 

Purusta köögikombainis küpsised peeneks. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Sega juurde riivitud šokolaad. Kata  24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja. Pane vorm külmkappi.

Pane mündilehed koos  vedela koorega köögikombaini ja töötle pastaks, lisa spinatipulber.( Või toiduvärv, kui soovid värvilist)

Sega toasoe toorjuust suhkruga. Mikserda hoolikalt. Lisa hapukoor ja ükshaaval munad. Iga muna järel hoolikalt mikserdades.Lisa mündiekstrakt ja viski.

Jaga toorjuustukreem kahte kaussi. Lisa mündipasta ühele osale kreemist. Kalla küpsisepõhjale kõigepealt veidi valget kreemi ja selle peale natuke rohelist. Jätka kreemi kallamist vaheldumisi, portsjone iga ringiga vähendades. Vaata siit

Mässi koogivorm fooliumisse, nii, et põhi oleks kaitstud ja foolium pealt avatud. Aseta vorm suuremasse ahjuvormi. Täida teine vorm SOOJA veega ja küpseta 150 kraadises ahjus umbes 1,5 tundi. Kook on valmis kui  see on keskelt tahenenud, kuid võbiseb veidi. Võta vorm ahjust ja lase veevannis jahtuda 15 minutit. Eemalda foolium.

Sega hapukoor vanilliekstrakti ja suhkruga ja vala ettevaatlikult koogile. Küpseta ahjus veel 10 minutit. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Parim on üleöö külmkapis jahtunud kook.

 

Retsept koos fotoga pärineb Piret Hansoni toidublogist: "Puhas rõõm"

http://piretiretseptid.blogspot.com
  

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee