UNELMATEKOOK MANGOKREEMI JA MAASIKATEGA - Piret Hanson

 

Põhi:

3 muna
200 g mandlijahu 
100 g martsipani
1 laimi riivitud koor
kookoshelbeid
 

Mangokreem:

1 purk mangopüreed (East End)
1 laimi mahl
3 muna
100 g võid
 

Maasikakreem:

2 dl vahukoort
2 dl  maitsestamata kohupiimakreemi
10-15 maasikat
2-3 spl suhkrut
 

Serveerimiseks:

maasikaid
1-2 granadilli
mündi või melissi lehti
 

Põhi:

Vahusta munad ja sega juurde mandlijahu. Riivi martsipan ja laimikoor, sega taina hulka. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri paber kergelt võiga ja puista üle kookoshelvestega. Pane tainas  koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni koogipõhi on saanud kuldse jume. Lase jahtuda.
 

Mangokreem: 

Pigista laimist mahl ja sega mangopüreega.  Sega juurde lahtilöödud munad. Pane segu potti ja aseta pliidile. Keskmisel kuumusel ja pidevalt segades kuumuta segu, kuni see hakkab mullitama. Ära keeda, võta segu tulelt ja lisa juurde või pidevalt vispeldades. Lase kreemil jahtuda.
 

Maasikakreem:

Vahusta koor  suhkruga ja sega kohupiimaga. Purusta maasikad ja sega kreemi hulka.

Tõsta maasikakreem jahtunud koogipõhjale. Seejärel tõsta lusikaga mangokreem peale ja kaunista maasikate, granadilli seemnete ja mündilehtedega.

Mangokreemi tuleb purgitäiest püreest rohkem, kui koogi jaoks tarvis läheb. Ülejäägi võib sulgeda purki ja hoida külmkapis, säilib umbes nädala. Sobib kasutad hommikujogurti või -kohupiima maitsestamiseks ja magustoitudes.

 

Retsept ja foto pärinevad Piret Hansoni toidublogist "Puhas rõõm"

http://piretiretseptid.blogspot.com

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee