MAROKOPÄRANE KANAROOG KINOAGA - Silja Luide

 

Pajaroa jaoks on vaja:
1 suur v 2 väiksemat sibulat
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 spl harissa't
450-500 g kana kintsu- v rinnafileed
400 g hakitud konservtomateid (üks konserv koos vedelikuga)
u 1 dl kanapuljongit
1 tl (rafineerimata roo)suhkrut
400 g nõrutatud konservkikerherneid
paar spl sidrunimahla
6 spl maitsestamata jogurtit (soovi korral)
peotäis värskeid koriandrilehti

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades u 3-4 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja prae u minut, seejärel harissa ja prae pidevalt segades veel u minut. Lisa kanatükid ja prae veel paar minutit. 

 

Seejärel lisa kanapuljong, tomatid koos vedelikuga ja suhkur. Lase keema tõusta, keera kuumust natukene vähemaks ja kuumuta pajarooga u 10 minutit kuni kanatükid on pehmed. Lisa kikerherned, sidruni v lamimimahl, hakitud koriander ja soovi korral ka jogurt ning kuumuta veel paar minutit.


Lisandiks:
u 200 g kinoad
poole sidruni v laimi mahl ja peenelt riivitud koor
u 4 dl kanapuljongit
peotäis värskeid mündilehti
50 g röstitud mandlilaaste (soovi korral)

Keeda kinoa kanapuljongis pehmeks (võid keeduvette panna ka loorberilehe ja paar tüümianioksa), maistesta soolaga ning sega hulka sidruni v laimi mahl ja koor, hakitud mündilehed ja raputa peale kergelt röstitud mandlilaaste.

 

Retsept koos fotoga pärineb Silja Luide toidublogist "Jagatud rõõm" 

http://siljafoodparis.blogspot.com

 

 

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee