MUNGOA-LÄÄTSE-KINOA KOTLETID

4-6le sööjale
Vaja läheb:
1tass keedetud mungube
1tass keedetud
läätsesid
1tass keedetud kinoad
3 suurt talumuna
meresoola, värskelt jahvatatud pipart
1 väike kimp basiilikut
1 väike kimp lehtpeterselli
1väike kimp murulauku või rohelist sibulat
2tl
kurkumit
1/2 sibulat, hakitud
1tl 
kaneeli (valikuline)
1/2tassi
kikerhernejahu
2-3spl rafineerimata kookosrasva

Tee nii:
Keeda mungoad ja läätsed koos u 3tassi veega, mis on kergelt soolatud, kurna ja aseta kõrvale.
Valmista kinoa, kasutades keetmiseks u 1,5tassi vett. Lase u 15min podiseda. Kurna ja aseta kõrvale.
Haki ürdid ja sibul. Prae sibulat kookosrasva ja kurkumiga kuniks ta on pehme. Lase jahtuda.
Sega kõik eelnevad asjad kausis kokku, lisa pipar ja vajadusel veidi soola. Lisa juurde kaneel, munad, kikerhernejahu. Sega kõik hoolikalt läbi.
Vooli kätega paraja suurusega kotletid, vajuta lusika tagumise külje abil kotletid veidike lamedamaks ja prae keskmisel kuumusel kookosrasvas 2-3minutit mõlemilt poolt. Serveeri tomativiiludega või värske salatiga.

Allikas: www.food52.com
 

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee