MUSTA PIPRA ja SHOKOLAADI MOUSSEE-TORT

Põhi:

190 ml/veerand tassi mandllijahu

4 spl toorkakao pulbrit

4 spl jahu

2 muna

Pool tassi suhkrut

Veerand tassi taimeõli

Veerand tassi hapukoort

Näpuostatäis soola

 

Moussee:

 

4 muna

2 spl värskelt jahvatatud pipart

150 ml koort

300 grammi tumedat shokolaadi

2 spl tuhksuhkrut

 

Soojenda ahi 180 kraadini. Määri  koogivorm rasvainega. Sega kausis mandlijahu, kakao, jahu ning sool. Vahusta eraldi kausis õrnalt munad, suhkur, õli ning hapukoor kuni suhkur on sulanud. Sega ettevaatlikult kuivainetega.

 

Küpseta 20-25 minutit ja jahuta umbes pool tundi enne vormist väljavõtmist. Kui kook on jahtunud, võib vormi eemaldada, pesta, kuivatada ning panna koogi samasse vormi tagasi – mousseed on nii kergem peale kanda. Lasta koogil veel jahtuda, et see täiesti külm oleks.

 

Moussee:

Sulata shokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta munakollased ning vala  shokolaadi hulka, pidevalt vispeldades (nii ei lähe segu tükki). Vahusta eraldi vahukoor. Kalla tasakesi hulka  muna-shokolaadi segu, ettevaatlikult segades. Vahusta munavalged eraldi kausis, lisada ka suhkur sinna hulka kui munavalge juba vahustuma hakkab. Vahustatud munavalged sega nüüd shokolaadiseguga, lisa samal ajal ka purustatud must pipar ning sega hoolikalt, lõpuks kalla kõik koogile ning aseta külma tahenema.

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee