BIBIMBAP - KOREAPÄRANE SEGATUD RIIS LIHA JA KÖÖGIVILJADEGA


4-le sööjale
Vaja läheb:
LIHA ja KASTE LIHALE:
100g veisehakkliha
1spl sojakastet
1spl seesamiseemneõli
1tl pruuni suhkrut
1/4tl hakitud küüslauku

KÖÖGIVILJAD jm:
250g spinatit (eelnevalt 30sek soolaga maitsestatud vees keedetud, seejärel hakitud ning maitsestatud 1tl hakitud rohelise sibulaga, 1/2tl hakitud küüslauguga, 1tl röstitud seesamiseemnetega, 1spl seesamiseemneõliga ning vähese soolaga).
350g mungoa idandeid (eelnevalt 1-2min keevas vees hoitud, seejärel 1-2min külmas vees hoitud, kuivemaks pigistatud ning maitsestatud 1tl hakitud rohelise sibulaga, 1/2tl hakitud küüslauguga, 1tl röstitud seesamiseemnetega, 1spl seesamiseemneõliga ning vähese soolaga.)
100g shiitake seeni (leotatud, hakitud)
1 väike porgand
1/2tl meresoola
4 portsjoni jagu aurutatud riisi
4 muna
veidi õli liha, seente, porgandite ja muna praadimiseks
kuivatatud merevetika lehti

BIBIMBAP KASTE:
2spl gochujang piprapastat
1spl seesamiseemneõli
1spl pruuni suhkrut
1spl vett
1spl röstitud seesamiseemneid
1tl äädikat (nt õunaäädikat)
1tl hakitud küüslauku

Tee nii:
1. Liha valmistamiseks: sega hakkliha liha kastme jaoks mõeldud koostisosadega nign lase 30 minutit marineeruda. Seejärel prae wokipannil hakkliha segu 3-5min.
2. Sega bibimbap kastme komponendid kausikeses kokku.
3. Valmista spinat ja mungoa idandid õpetuse järgi.
4. Haki porgand peenikesteks ribadeks ning woki neid õli ja soolaga 2-3min.
5. Loputa leotatud shiitake seened, lõika õhukesteks viiludeks ning woki neid 2-3min.
6. Prae munad vastavalt oma eelistusele.
7.  Jaga riis nelja kaussi  ning aseta sektoritena peale liha, köögiviljad, seened, vetikalehed, bibimbap kaste ning kõige peale muna.
8. Enne sööma asumist segatakse kausikese sisu läbi!

 

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee