VEISELIHA WOKIROOG SOBANUUDLITEGA

 

Koostis:
- 600-700g veise välisfileed, õhukesteks viiludeks lõigatuna
- 4 spl LKK Ploomikastet
- 2 spl sojakastet
 

- ¼ tassi hakitud šalottsibulaid
- 2 spl taimeõli
- 5 porgandit, juliennedeks ehk tikkudeks lõigatud
- 1 tass rohelisi ube (sobib ka külmutatud)
- 1,5 tassi värsket kapsast, jämedalt hakitud
-1 tass mungoa idandeid
- 1 tl värskelt riivitud ingverit
- 2 küünt hakitud küüslauku
- ¼ tassi veiseliha puljongit 
- 2 spl magusat tšillikastet
- 1 tl võid, toatemperatuuril
- 1 spl jahu
- 300g soba nuudleid

Juhised:
Sega omavahel veiseliha, 2 spl LKK ploomikastet, sojakaste, hakitud šalottsibulad kausis ja kata kaanega. Lase tunnike marineeruda.
Vahepeal keeda sobanuudlid vastavalt juhistele, nõruta ning sega vähese õliga. Jäta ootele.
Kuumuta taimeõli kuumal wokpannil. Lisa pannile porgandid, rohelised oad ja kapsas. Pruunista 5 minutit, tihtipeale segades.
Sega sisse ingver, küüslauk ja mungoa idandid. Jätka küpsetamist - umbes 2 minutit ja lisa ülejäänud 2 spl ploomikastet, veiselihapuljong ning magus tšillikaste. Lase keema ja vähendada kuumust - jäta madalale kuumusele podisema. Sega või ja jahu kokku ning lisa kastmesse ja keeda 5 minutit või kuni on paksenenud.
Kuni kaste tasasel tulel podisem, võta välja külmkapist liha. Kuumuta keskmiselt tugevamalt suurem pann ning aseta pannile liha ja marinaad. Küpseta tihedalt segades 5-8 minutit. Aseta liha ja järelejäänud vedelik wokpanni. Lisa wokpanni ka nuudlid. Suurenda woki kuumus keskmiselt tugevamale ning woki omavahel nuudlid, liha ja marinaad. Serveeri kausis koos näputäie tükeldatud rohelise sibulaga.

Algallikas retseptil ja pildil: http://thirtyyearoldhousewife.com/2011/04/

Back








© OÜ Piprapood. Liivalaia 43, Tallinn 10145. E-R 10.00-19.00, L 10.00-16.00. Pood 6 450 020, Hulgi 6 455 021. pipar@pipar.ee