Kirjeldus
Mustad Mungoad (Urid whole) –
Tuntud ka kui vigna mungo, matt-uba, india aeduba.
Aasia päritolu taim mille oad on väga levinud just India köögilaual. Valmistatakse sarnaselt teiste ubadega. Peamised toidud on karrid, hautised, pajaroad.
Valmistamine:
Sorteeri välja riknenud oad, pese 3-4 korda puhtas vees, aseta koos veega potti ning keeda 15 min.
Hauta 1 ¼ tundi või kuni oad on pehmed. Jälgi, et potis on piisavalt vett.
Toiteväärtus 100g kohta
Energia 1427kJ / 341kcal
Rasv 1.64g
millest küllastunud rasvhapped 0.11g
Süsivesikud 58.9g
millest suhkrud 0.2g
Kiudained 18.3g
Valk 25.2g
Sool 0.09g