Kirjeldus
Kardemon on laialt tuntud vürts ja seda kasutatakse ka lõhnaainena seepides, kosmeetikas, parfüümides, eriti idamaistes lõhnades. See on ka oluline maitseaine, eriti karri- ja vürtsiroogades. Kardemon on osa legendaarsest joogiteest, mis on eriti soovitatav talvel, kuna see soojendab keha seestpoolt.
Must kardemon kuulub rahvusvaheliste uuringute järgi safrani ja vanilliini järel maailma kõige kallimate vürtside esikolmikusse.
See originaalne vürts pärineb Indoneesiast, mida kasutatakse ja ekstraheeritakse laialdaselt paljudes roogades ja toiduainetes kogu maailmas.
Seda vürtsi kasutatakse sageli India magusates roogades ja jookides. See annab vanillikreemidele ja likööridele maitse. Must terve kardemon on garam masala oluline koostisosa. Musta kardemoni kasutatakse eriti liha ja riisipilafi täiustamiseks.
Koostis: 100% kardemon
Toiteväärtus 100 g kohta
Energia/kalorid: 1301kJ/311kcal
Rasv: 7 g
millest küllastunud rasvhappeid: 0,7g
Süsivesikud: 68 g
millest suhkrud: 0g
Kiudained: 28 g
Valk: 11 g
Sool: 0,018 g