Kirjeldus
Guarkummit kasutatakse külmade ja kuumade vedelike paksendamisel, kuumade tarretiste, kergete vahtude valmistamisel, näiteks: jäätised, mahlad, kissellid, kodujuust, marmelaadid, supid, kastmed jmt, gluteenivabades küpsetistes kasutatakse taigna sitkuse/tiheduse parandamiseks ja pehmuse säilitamiseks.
Tekstuur: valmismass guarkummiga on tihe, kleepuv pasta, läbipaistmatu, stabiilne PH 4-10 skaalal, alkoholiga ei pruugi hästi siduda.
Koos alginaadi, ksantaankummiga saab moodustada eriti tugevaid tarretisi.
Kergeks paksendamiseks vedelikega mis ei ole selged (näiteks piim), kasutada 0,35% guarkummi.
Tugevama tekstuuri saamiseks kasutada 0,5 % guarkummit ja 0,35% ksantaankummit (soojad supid, kastmed).
Kuumade geelide jaoks, nagu näiteks terriinid mida saab lõigata, kasutada 0,2% guarkummi ja 0,4% agar agarit.
Koostisosad: guarkummi E412