Marokopärane kanaroog kinoaga
Pajaroa jaoks on vaja: | |
---|---|
1 suur v 2 väiksemat sibulat | |
2 peenelt hakitud küüslauguküünt | |
2 spl harissa’t | |
450-500g kana kintsu- või rinnafileed | |
400g hakitud konservtomateid (üks konserv koos vedelikuga) | |
u 1 dl kanapuljongit | |
1 tl (rafineerimata roo)suhkrut | |
400g nõrutatud konservkikerherneid | |
paar spl sidrunimahla | 6,15€Lisa korvi |
6 spl maitsestamata jogurtit (soovi korral) | |
peotäis värskeid koriandrilehti | |
Lisandiks: | |
u 200g kinoad | |
poole sidruni v laimi mahl ja peenelt riivitud koor | |
u 4 dl kanapuljongit | |
peotäis värskeid mündilehti | |
50 g röstitud mandlilaaste (soovi korral) |
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades u 3-4 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja prae u minut, seejärel harissa ja prae pidevalt segades veel u minut. Lisa kanatükid ja prae veel paar minutit.
Seejärel lisa kanapuljong, tomatid koos vedelikuga ja suhkur. Lase keema tõusta, keera kuumust natukene vähemaks ja kuumuta pajarooga u 10 minutit kuni kanatükid on pehmed. Lisa kikerherned, sidruni v lamimimahl, hakitud koriander ja soovi korral ka jogurt ning kuumuta veel paar minutit.
Keeda kinoa kanapuljongis pehmeks (võid keeduvette panna ka loorberilehe ja paar tüümianioksa), maistesta soolaga ning sega hulka sidruni v laimi mahl ja koor, hakitud mündilehed ja raputa peale kergelt röstitud mandlilaaste.
Retsept koos fotoga pärineb Silja Luide toidublogist “Jagatud rõõm”
http://siljafoodparis.blogspot.com