Vürtsikas BBQ rebitud jaka tamarindiga
1 Jaka (roheline, tükid), TwinElephants, 540g | 3,26€Lisa korvi |
1 Kaste, Tamarind, 260g | |
1 Kaste, Tomati-tšilli, 260g | |
3spl Brinjal (baklazaan), marineeritud, 340g | |
pool hakitud sibulat | |
2-3 küüslaugu küünt hakitud | |
praadimiseks natuke õli | |
Riis | 91,14€Loe edasi |
Valmista riis vastavalt õpetusele, võib lisada mõne lahti murtud kardemonikupra ja tähtaniisi. Maitsesta juba valmistamisel kergelt soola ja pipraga.
1. Nõruta jaka sõelas.
2. Lisa jakale kaussi 1/3 mõlemist pudelist tamarindi kastet ja tomati-tšilli kastet marinaadiks. Lasta seista umbes 20 minutit.
3. Pruunista pannil kergelt sibul (pool suuremat/terve väiksem) ja küüslauk (2-3 küünt)
4. Vala marinaadis jaka tükid pannile. Prae pehmemaks aga mitte täitsa, peaks veel vormi hoidma.
5. Lisa oma maitse järgi mõlemit kastet veel juurde. Kohendada vastavalt enda eelistustele.
6. Sega sisse veel mõni supilusikatäis (2-3) marineeritud baklažaani
7. Rebi jaka tükid õrnalt kahe kahvliga ribadeks ja serveeri soojalt. Garneeringuks kasuta valgeid seesamiseemneid.
Ja ongi valmis.
Serveerida võib nii nagu pildil oleme näidanud või eriti lihtsalt riisiga, üle ei ole vaja pingutada, maitseb niikuinii hästi.
Riisi asemele sobivad hästi ka shirataki nuudlid või nacho krõpsud.