Kasutatakse köögivilja-, kartulitoitudes, teevalmistamisel, riisi, kuklite, kastmete, pajaroogade, suppide jpm maitsestamiseks.
India köögist pärit rohttaime, lambaläätse/põld-lambaläätse (methi, kasuri mehti, kasoori methi, fenugreek) lehed on ammustest aegadest kuulunud traditsiooniliste karride koostisesse.
Kuivatatud lehtedel on kontsentreeritum maitse kui värsketel lehtedel, seega roa maitsestamiseks piisab väiksemast kogusest ürdist. Maitse poolest meenutavad lambaläätse lehed pisut segu apteegitillist ja SELLERIst, kerge mõrkja tooniga.
Koostis: Lambaläätse lehed.
Toiteväärtus 100 g kohta
Energia 1351 kJ / 323 kcal
Rasv 6 g, millest küllastunud rasvhapped 1.5 g
Süsivesikud 5.8 g, millest suhkrud 0 g
Kiudained 2.5 g
Valk 2.3 g
Sool 0.067 g