Names: Turmeric, Curcuma, Haldi Genus: Turmeric belongs to the ginger family with ginger and galangal. Aroma and taste: Turmeric smells like ginger, slightly more pungent. Its taste is spicier, bitter and musky compared to ginger. Usage: Turmeric is most commonly used in Indian cuisine, and even in small quantities, it gives a beautiful sunny yellow […]
Väikeseks abiks tšillitaimede kasvatamisel paneme kirja mõningad nipid ja juhised, mida ka ise kasvatamisel kasutame, et anda vürtsikatele tšillidele parim võimalik algus. Tšilliseemnete parim külvamise aeg on aasta alguses (veebruar/märts). Tšillide idanemine võib sortide puhul olla väga erinev ja kesta kuni viis nädalat. Sordid, mida Piprapood on valikusse võtnud peaksid kõik idanema 10-14 päeva jooksul, […]
Coconut spread (sauce), butterscotch remindes you the sweet flavours of childhood – butterschotch stiky sweets with coconutmilk. This creamy butterscotch flavour sauce from coconut milk is just as perfect as the traditional version, if not even better! A good addition to desserts, cakes, pancakes or any dish that is looking for that sweet little extra […]
Taimne alternatiiv tavalisele (magedale) kondenspiimale. Tihke konsistentsiga ja tummine kookoskreem, sobib kondiitritoodete jpm valmistamiseks. Koostisosad: kookoskreem (kookoskreem, filtreeritud vesi), kookossuhkur, paksendaja: guarkummi, sool. VEGAN, PIIMA-, SOJAVABA! Kontsentreeritud kookoskreemi saab kasutada näiteks kõrvitsakoogi sees ja jäätises kõrvitsakoogi kõrval. Kõrvitsapiruka peamine koostisosa on kontsentreeritud kookoskreem, munade jaoks kasuta 1/3 klaasi kikerhernejahu ja 1/3 tassi vett. Kookose magus […]
Muskaadipuu on täiesti unikaalne taim, millest on võimalik saada kahte erinevat maitseainet – muskaatpähklit ja muskaatõit. Muskaatpähkel on lõhnava muskaadipuu seemne tuum, muskaatõis aga seemet ümbritsev kest. Viljad, mis meenutavad aprikoose, on kuldkollased, punaste täppidega. Küpsena lähevad need pooleks, nähtavale ilmub pruun tuum (muskaatpähkel), mis on umbes 2-3cm pikk ja kaetud erkpunase seemnerüüga (muskaatõis). Aroom ja maitse: Muskaadi aroom on […]
https://www.pipar.ee/wp-content/uploads/LOGO-INGLISE-suurem-1030x239.png00lizhttps://www.pipar.ee/wp-content/uploads/LOGO-INGLISE-suurem-1030x239.pngliz2018-05-30 10:32:112018-10-03 10:25:50Muskaatpähkel ja muskaatõis
Vürtsköömen on Vahemere piirkonnast pärit aromaatne ürt, mida on vürtsina kasutatud juba tuhandeid aastaid, eriti Lähis-Idas. Piiblis mainitakse seda supi ja leiva koostisosana. Peale vürtsköömnete tarvitamist pipra asemel kasutasid egiptlased seda ka vaaraode mumifitseerimisel. Roomlastel oli vürtsköömen kasutusel kastmete ja röstitud kala maitsestamiseks ning liha säilitamiseks. Keskaegses Euroopas uskusid inimesed, et vürtsköömen tugevdab armastajate truudust. Taime […]
Perekond: Safran on võhumõõgaliste sugukonda kuuluv krookuse liik, mis pärineb Ees-Aasiast. Safran on lähedalt sugulane meie kodudes varakevadeti õitseva krookusega. Tunnused: Safrankrookused kasvavad umbes 15cm kõrguseks. Lehed on rohutaolised pikad ja kitsad, septembris ja oktoobris kannab lillasid õisi. Igal purpur-lillakal õiel on kolm oranžikas-pruuni emakat. Õied korjatakse käsitsi ning kuivatatakse võimalikult kiiresti. Kuivatamise käigus kaotavad […]
Turmeric
Names: Turmeric, Curcuma, Haldi Genus: Turmeric belongs to the ginger family with ginger and galangal. Aroma and taste: Turmeric smells like ginger, slightly more pungent. Its taste is spicier, bitter and musky compared to ginger. Usage: Turmeric is most commonly used in Indian cuisine, and even in small quantities, it gives a beautiful sunny yellow […]
Tšillitaime kasvatamise näpunäited
Väikeseks abiks tšillitaimede kasvatamisel paneme kirja mõningad nipid ja juhised, mida ka ise kasvatamisel kasutame, et anda vürtsikatele tšillidele parim võimalik algus. Tšilliseemnete parim külvamise aeg on aasta alguses (veebruar/märts). Tšillide idanemine võib sortide puhul olla väga erinev ja kesta kuni viis nädalat. Sordid, mida Piprapood on valikusse võtnud peaksid kõik idanema 10-14 päeva jooksul, […]
Coconut spreads – 4 amazing flavours!
Coconut spread (sauce), butterscotch remindes you the sweet flavours of childhood – butterschotch stiky sweets with coconutmilk. This creamy butterscotch flavour sauce from coconut milk is just as perfect as the traditional version, if not even better! A good addition to desserts, cakes, pancakes or any dish that is looking for that sweet little extra […]
Kondenseeritud kookoskreem, magustatud
Kreemjas ja rikkalik kookoskreemi hõrgutis. Roosuhkruga kondenseeritud kookoskreem, taimne alternatiiv kondenspiimale. Sobib hästi traditsioonilise Kirju Koera valmistamiseks, kohvi sisse, kookidesse, küpsistesse, trühvlitesse/kommidesse, kreemidesse või lihtsalt niisama maiustamiseks. Koduse Bounty šokolaadi saad, kui segad riivitud kookose ja magusa kookoskreemi, vormid massist pätsid ja kastad sulatatud šokolaadi sisse. Imelihtne ja maitsev maius. Koostisosad: kookoskreem (kookoskreem, filtreeritud vesi), […]
Kontsentreeritud kookoskreem
Taimne alternatiiv tavalisele (magedale) kondenspiimale. Tihke konsistentsiga ja tummine kookoskreem, sobib kondiitritoodete jpm valmistamiseks. Koostisosad: kookoskreem (kookoskreem, filtreeritud vesi), kookossuhkur, paksendaja: guarkummi, sool. VEGAN, PIIMA-, SOJAVABA! Kontsentreeritud kookoskreemi saab kasutada näiteks kõrvitsakoogi sees ja jäätises kõrvitsakoogi kõrval. Kõrvitsapiruka peamine koostisosa on kontsentreeritud kookoskreem, munade jaoks kasuta 1/3 klaasi kikerhernejahu ja 1/3 tassi vett. Kookose magus […]
Muskaatpähkel ja muskaatõis
Muskaadipuu on täiesti unikaalne taim, millest on võimalik saada kahte erinevat maitseainet – muskaatpähklit ja muskaatõit. Muskaatpähkel on lõhnava muskaadipuu seemne tuum, muskaatõis aga seemet ümbritsev kest. Viljad, mis meenutavad aprikoose, on kuldkollased, punaste täppidega. Küpsena lähevad need pooleks, nähtavale ilmub pruun tuum (muskaatpähkel), mis on umbes 2-3cm pikk ja kaetud erkpunase seemnerüüga (muskaatõis). Aroom ja maitse: Muskaadi aroom on […]
Vürtsköömned
Vürtsköömen on Vahemere piirkonnast pärit aromaatne ürt, mida on vürtsina kasutatud juba tuhandeid aastaid, eriti Lähis-Idas. Piiblis mainitakse seda supi ja leiva koostisosana. Peale vürtsköömnete tarvitamist pipra asemel kasutasid egiptlased seda ka vaaraode mumifitseerimisel. Roomlastel oli vürtsköömen kasutusel kastmete ja röstitud kala maitsestamiseks ning liha säilitamiseks. Keskaegses Euroopas uskusid inimesed, et vürtsköömen tugevdab armastajate truudust. Taime […]
Safran
Perekond: Safran on võhumõõgaliste sugukonda kuuluv krookuse liik, mis pärineb Ees-Aasiast. Safran on lähedalt sugulane meie kodudes varakevadeti õitseva krookusega. Tunnused: Safrankrookused kasvavad umbes 15cm kõrguseks. Lehed on rohutaolised pikad ja kitsad, septembris ja oktoobris kannab lillasid õisi. Igal purpur-lillakal õiel on kolm oranžikas-pruuni emakat. Õied korjatakse käsitsi ning kuivatatakse võimalikult kiiresti. Kuivatamise käigus kaotavad […]