Makroonid
150g sõelutud mandlijahu | |
150g sõelutud tuhksuhkrut | |
110g munavalget (toatemperatuuril) | |
30g suhkrut | |
näpuotsatäis jahvatatud kardemoni / vanillipulbrit/ vanillipastat | |
2,5tl meelepärast looduslikku toiduvärvi | |
Mangokreem makrooni täidiseks: | |
---|---|
60g void | |
3spl mangopüreed | |
60g tuhksuhkrut | |
veidi jahvatatud kardemoni | 2,00€Add to cart |
veidi oranzi toiduvärvi (näiteks Annato pulbrit) | 1,30€Add to cart |
Hapukas mascarpone täidis makroonidele: | |
100g mascarponet | |
2sl meelepärast hapukamat toormoosi |
Tee nii:
Võta kauss ja sõelu sinna mandijahu, tuhksuhkur ja toiduvärv. Sega omavahel.
Eralda toasoojadel munadel munavalged kollastest ning vahusta pehmeks vahuks. Seejärel lisa 30g suhkrut ja jahvatatud kardemon või vanillipulber/pasta. Vahusta nii kõvaks vahuks, et kaussi tagurpidi keerates midagi välja ei kuku.
Nüüd sega mandlijahu-tuhksuhkru segu munavalge vahu sisse. Sega segu eesmärgiga üleliigne õhk välja saada. Mida kauem segada, seda vedelamaks segu muutub. Nüüd tulebki olla ettevaatlik, et liiga vedelaks ei muutuks. Katsu mass selliseks segada, et ta oleks lusikalt aeglaselt ja raskelt maha voolav. Kata ahjuplaat küpsetusaberiga. Pane taigen kondiitrikotti ja pigista sellega ahjuplaadile ühtlased ringid. Seejärel löö ahjuplaati 3-5 korda vastu lauda, see aitab tekkinud mullikestel taignast välja tulla! Makroonid võiksid enne ahju minemist u 40 min taheneda, see tagab selle, et nad ei hakkaks küpsedes pragunema.
Tõsta makroonid ca 10 minutiks ahju(eelsoojendatud 150C-ni). Kindlasti jälgi, et pruunikaid ääri ei tekiks.
Lisa küpsenud makrooni põhjale 1tl jagu meelepärast täidist, kata teise makrooniga ning vajuta õrnalt peale. Valmis nad ongi ! Hoida kinnises karbis jahedas, säilivad kuni nädal.