Marokopärane kanaroog kinoaga

Pajaroa jaoks on vaja:
1 suur v 2 väiksemat sibulat
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 spl harissa’t
450-500g kana kintsu- või rinnafileed
400g hakitud konservtomateid (üks konserv koos vedelikuga)
u 1 dl kanapuljongit
1 tl (rafineerimata roo)suhkrut
400g nõrutatud konservkikerherneid
paar spl sidrunimahla

6,15Add to cart

6 spl maitsestamata jogurtit (soovi korral)
peotäis värskeid koriandrilehti
Lisandiks:
u 200g kinoad
poole sidruni v laimi mahl ja peenelt riivitud koor
u 4 dl kanapuljongit
peotäis värskeid mündilehti
50 g röstitud mandlilaaste (soovi korral)

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa hakitud sibul ning prae aeg-ajalt segades u 3-4 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja prae u minut, seejärel harissa ja prae pidevalt segades veel u minut. Lisa kanatükid ja prae veel paar minutit.
Seejärel lisa kanapuljong, tomatid koos vedelikuga ja suhkur. Lase keema tõusta, keera kuumust natukene vähemaks ja kuumuta pajarooga u 10 minutit kuni kanatükid on pehmed. Lisa kikerherned, sidruni v lamimimahl, hakitud koriander ja soovi korral ka jogurt ning kuumuta veel paar minutit.

Keeda kinoa kanapuljongis pehmeks (võid keeduvette panna ka loorberilehe ja paar tüümianioksa), maistesta soolaga ning sega hulka sidruni v laimi mahl ja koor, hakitud mündilehed ja raputa peale kergelt röstitud mandlilaaste.

Retsept koos fotoga pärineb Silja Luide toidublogist “Jagatud rõõm”
http://siljafoodparis.blogspot.com