[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]

Vürtsikas BBQ rebitud jaka tamarindiga

1 Jaka (roheline, tükid), TwinElephants, 540g
1 Kaste, Tamarind, 260g
1 Kaste, Tomati-tšilli, 260g
3spl Brinjal (baklazaan), marineeritud, 340g
pool hakitud sibulat
2-3 küüslaugu küünt hakitud
praadimiseks natuke õli
Riis

Valmista riis vastavalt õpetusele, võib lisada mõne lahti murtud kardemonikupra ja tähtaniisi. Maitsesta juba valmistamisel kergelt soola ja pipraga.
1. Nõruta jaka sõelas.
2. Lisa jakale kaussi 1/3 mõlemist pudelist tamarindi kastet ja tomati-tšilli kastet marinaadiks. Lasta seista umbes 20 minutit.
3. Pruunista pannil kergelt sibul (pool suuremat/terve väiksem) ja küüslauk (2-3 küünt)
4. Vala marinaadis jaka tükid pannile. Prae pehmemaks aga mitte täitsa, peaks veel vormi hoidma.
5. Lisa oma maitse järgi mõlemit kastet veel juurde. Kohendada vastavalt enda eelistustele.
6. Sega sisse veel mõni supilusikatäis (2-3) marineeritud baklažaani
7. Rebi jaka tükid õrnalt kahe kahvliga ribadeks ja serveeri soojalt. Garneeringuks kasuta valgeid seesamiseemneid.
Ja ongi valmis.
Serveerida võib nii nagu pildil oleme näidanud või eriti lihtsalt riisiga, üle ei ole vaja pingutada, maitseb niikuinii hästi.
Riisi asemele sobivad hästi ka shirataki nuudlid või nacho krõpsud.