Kevadrullid krevettidega ja mungoa-nuudlitega
450g hiidkrevette | |
1spl oliivõli | |
ühe laimi mahla | |
1tl laimikoort | |
soola ja pipart | |
10-12tk 20cm läbimõõduga riisipaberit | |
170g mungoa-nuudleid, kuumas vees leotatud, nõrutatud | |
1 punane paprika, peeneteks ribadeks viilutatud | |
2 porgandit, peeneteks ribadeks viilutatud | |
1 kurk, kooritud ja peeneteks ribadeks viilutatud | |
2 tassi rohelise salati lehti | |
1/2 tassi värsket koriandrit | |
1/2 tassi Tai basiilikut | |
1/2 tassi münti |
10-12 rulli
Tee nii:
Koori krevetid ja eemalda sabad. Aseta kaussi, kalla üle oliivõliga, lisa laimimahl ja laimikoor. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
Grilli krevette õliga piserdatud grillil u 2-3minutit, seejärel lase neil jahtuda. Jahtunud krevetid lõika pikuti pooleks.
Nüüd täida nii suur anum, kuhu mahub riisipaber, sooja veega ja leota paberit u30sek või kuni ta on pehme. Aseta pehme riisipaber puhtale siledale pinnale ning kata paberi alumine osa köögiviljaribade ja ürtidega (u 1/3 osas). Sinna peale mõni salatileht, väike peotäis mungoa-nuudleid ning lisaks veel veidi köögivilju ja ürte.
Seejärel aseta 3 poolikut krevetti, grillitud külg allpool, riisipaberi teise otsa. Alusta rullimist nuudlite poolsest otsast, kattes esmalt nuudlite osa ja liikudes krevettide suunas. Poolel maal olles voldi ka küljed kokku, et tekiks silinder. Rulli üsna tugevalt lõpuni välja! Rulle võid serveerida pooleks või kolmeks lõigatuna. Kõrvale sobivad suurepäraselt erinevad dipikastmed!
Allikas: www.foodiecrush.com