Gungjung Tteokbokki (궁중 떡볶이) pärineb Korea kuninglikust õukonnaköögist Joseoni dünastia ajast. Gungjung tähendab tõlkes „palee või kuninglik õukond“. Erinevalt tüüpilisest Tteokbokki’st (Korea vürtsikas riisipasta) ei ole Gungjung Tteokbokki vürtsikas, vaid pigem soolakas.
Gungjung Tteokbokk on imelihtne roog, mis valmib vaid 15 minutiga!
Mida vajad Gungjung Tteokbokki tegemiseks?
300 g riisipastat
100 g õhukeselt viilutatud läbikasvanud veisefileed (eriti hea on ribiliha)
100 g õhukeselt viilutatud shiitake seeni
1/2 viilutatud väikest sibulat
1/4 viilutatud punast paprikat
1/4 viilutatud kollast paprikat
1/4 viilutatud rohelist paprikat
natuke toiduõli
Veiseliha marinaad (segage kõik kausis hästi läbi)
1 spl sojakastet
1 spl riisiveini (mirin)
1/2 tl hakitud küüslauku
1/4 tl jahvatatud musta pipart
1 tl seesamiõli
Maitsekaste (segage kõik kausis hästi läbi)
1,5 spl sojakastet
1 tl pruuni suhkrut
1/2 tl seesamiõli
1/4 tl hakitud küüslauku
Serveerimiseks 1 vars viilutatud rohelist sibulat ja 1 tl röstitud seesamiseemneid
*1 spl = 15 ml
Valmistamine
- Sega liha marinaadiga ning jäta maitsestuma.
- Kuumuta pannil veidi õli ja sibul. Sega kergelt kuni sibul hakkab kergelt küpsema. Seejärel lisa pannile liha ja küpseta lühikest aega (umbes 30 sekundit) kuni välimine kiht on küps.
- Lisa seened, riisipasta, paprikad ja maitsekaste. Sega kõik hästi läbi ja kuumuta kuni roog on valmis ehk umbes 2-3 minutit.
- Kaunista roog rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega ning serveeri.
Retsept pärineb lehelt https://mykoreankitchen.com/