Suvised Jaka BBQ burgerid
1 konserv Jaka e. Jackfruit (roheline, tükid), TwinElephants, 540g | 3,26€Lisa korvi |
1 keskmise suurusega sibul | |
1 spl suitsutatud paprikat | 13,00€Lisa korvi |
1 spl riivitud roosuhkrut | |
1 spl Dijoni sinepit | |
2 spl East End Tomati-tšilli kastet (või tavaline ketšup) | |
Meresoola | |
4-6 burgerikuklit | |
purustatud musta pipart | 1,53€Lisa korvi |
200ml keevat vett | |
Oliiviõli praadimiseks | |
Serveerimiseks salatilehtede segu, coleslaw salatit või lihtsalt viilutatud avokaadot |
Valmistamine:
- BBQ kastme valmistamiseks, segage kausis 1 spl suitsutatud paprikat ja 2 spl tomati-tšilli kastet või ketšupit, 1 spl Demerara suhkrut ja Dijoni sinepit ning korralikum näputäis soola ja pipart. Lisage 200ml keevat vett ja segage läbi
- Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Nõruta konservist Jaka.
- Valage kuumale suuremale pannile 1 spl oliiviõli. Lisage sibul ja maitsestage näpuotsatäie soola ja pipraga. Segades 5-6 minutit, kuni sibul on pehme.
- Vähendage kuumus keskmisele tasemele ja segage sisse Jaka. Lisage sisse eelnevalt valmistatud BBQ segu, segage ja kasutage kahte kahvlit et Jaka kiud omavahel eraldada.
- Katke pann kaanega, keerake kuumus madalamaks ja küpsetage vaikselt segades 15–20 minutit, kuni kastmest on vedelik vähemaks aurustunud.
- Lisage maitse järgi soola või pipart.
- Serveerige Jaka bbq segu röstitud kukli vahel, peotäie salatilehtedega, coleslawi või avokaado viiludega.
Allikas: https://www.abelandcole.co.uk/recipes/pulled-bbq-jackfruit