Kirjeldus
Bhut Jolokia Red on üks kuumimaid tšillisid maailmas – see oli esimene, mis ületas 1 miljoni Scoville’i piiri ja hoidis aastatel 2007–2011 maailmarekordit. See pärineb Indiast Assami piirkonnast ja on seal kasvatatud ja kasutatud juba aastaid. Nimetused bih jolokia, bhut jolokia, kummitustšilli või naga jolokia viitavad kõik samale tšilli sordile.
Tšillihelvestel on hõrk puuviljane maitse, mõnikord kerge tsitruse noodiga ja need maitsevad suurepäraselt iga tšillisõbra lemmikroaga.
Sobivad eriti hästi India köögiga, kuid sobivad ka Mehhiko ja Aafrika roogadega.
Kulinaaria: Bhut Jolokia tšillil on puuviljane maitse, mõnikord kerge tsitruse noodiga ja intensiivne tuline vürtsikus. Need sobivad toiduvalmistamiseks, kastmete valmistamiseks ning õlis või äädikas marineerimiseks. Õhukeste viljaseinte tõttu sobivad need hästi ka kuivatamiseks ja tšillipulbri valmistamiseks.
Koostis: Bih jolokia tšillihelbed
Ettevaatust: väga kuum!
Meie parim näpunäide: Bhut jolokia tšilli maitse on väga puuviljane, mis sarnaneb habanero tšilli maitsega. Bhut jolokia tšilli fantastiline maitse sobib seetõttu väga hästi igat tüüpi väga peene maitsega toitudega, nagu kala, valge liha ja magusad toidud.
Kõlblikkusaeg / Säilitamine: Hoida jahedas, kuivas, pimedas ja õhukindlas kohas.