Kirjeldus
Jaka on suur, kuni 30 kg kaaluv leivapuu vili, mis tänapäeval kasvab enamikus troopilistes maades.
Jaka on põhitoiduaineks paljudes Aasia riikides, eriti Sri Lankas. Samuti väga populaarne ka Indias.
Tekstuurilt õrn, sarnane kanalihale. Kuna roheline jaka on korjatud enne kui jõuab magusaks minna, siis taimetoitlastele sobib ka kui liha asendaja.
Küpsetades muutub tekstuur rebitud liha sarnaseks ning kuna tal endal maitseid pole, on ta ideaalne maitsete imaja ja kandja.
Proovi karrides, salatites, hamburgeri vahele, paneeritult, praetult jpm meelepärastes toitudes.
Idee: lase jaka tükkidel marineeruda (meelepärases marinaadis – nt suitsumekiga pirases) ca 20 min. Woki tasasel tulel umbes 15 min, samal ajal õrnalt kahvlitega tükke ‘ribastades’, et jääks kiuline tekstuur. Kui jaka on küpsenud – serveeri wrapi vahel või salatiga.
Retseptisoovitus: Vürtsikas BBQ Rebitud Jaka
Koostisosad: roheline jaka 52%, vesi, sool, happesuse regulaator: sidrunhape.
Ei ole lisatud säilitusaineid.
Peale avamist säilita külmikus ja tarbi 2 päeva jooksul.
Halal, taimne, vegan, fair trade.
Toiteväärtus 100g kohta:
Energia 69kJ/16kcal
Rasv 0g
millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 3,5g
millest suhkur 0g
Valk 0,6g
Sool 0,6g