Kirjeldus
Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud.
Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevate salatite valmistamiseks, seda võib keeta ja süüa nagu näiteks riisi, ka sobib see suppidesse jpm.
Koostisosad: kinoa e. Tšiili hanemaltsa seemnete segu (punane 15% , valge 70% ja must 15%) .
Valmistamine: Loputa kinoa rohke vee all. Nõruta. Tõsta potti 1 osa kinoat ja 2 osa vett. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Hauta kaane all 10-15 min või kuni vesi on sisse imandunud.
Toitumisalane teave 100g kohta: Energia 84kcal Rasv 4g millest küllastunud 0,2g Süsivesikud 59,1g millest suhkrud alla 5,31g Valk 14,1g Sool 0g