Kirjeldus
Lihapehmendaja on naturaalsest papaiaviljade ekstraktist (papaiinist) toodetud pulber, mida kasutatakse lihatoodete valmistamisel.
Eelkõige sobib kasutamiseks uluki- ja veiselihaga, kuid ka lamba ning sealihaga. Ei sobi linnulihale!
Liha hõõrutakse lihapehmendajaga kokku ning lastakse seista kuni 1 ööpäev (olenevalt liha vintskusest- sealiha puhul vähem, ulukiliha pehmendamine võtab aga rohkem aega).
Soovituslikult (kõrge soolasisalduse tõttu) pärast pehmendamisprotsessi lõppu liha pesta ning siis maitsestada meelepäraselt.
Edasi võib liha keeta, grillida, praadida jne. Kondiga liha puhul annab lihapehmendaja tulemuseks kondi küljest kergemini lahtituleva liha.
Kulunorm: 15-20g 1 kg kohta. Koostis: keedusool (92%), maitsetugevdaja E621, papaiin, E330.