Kirjeldus
Taimne zeleeriv aine, mida kasutatakse eriti puuviljapõhiste keediste, paksude kastmete, püreede jms valmistamisel.
Annab piimatoodetes kuumutatuna želee. Lõikamiskindlad marmelaadid, desserdikastmed, marja- ja puuviljapüreed, tarretatud piimadesserdid, vähem želeeritud täidised, dieettooted, magus karamellikaste jms.
Soovituslik doseering: 0,5-1,5% (0,3 – 0,5g / kg; 4-5g / l)
Kasutamine: segage eelnevalt suhkru või mõne muu pulbrilise koostisosaga vahekorras 3 kuni 5 korda koostisosa kaalust; lahustage segu vedelikku raputades ja segades, et vältida tükki minemist. Täielik lahustumine toimub 15 min pärast (lahustamist soodustab kuumem temperatuur ja lahustumine on täielik 80 / 85ºC juures).
Koostisosad: amiiditud pektiin E440ii, sahharoos.