Kirjeldus
Riceberry riis.
Riceberry on saadud mitme riisisordi ristamise tulemusel (sh gluteenivaba lilla, jasmiini riis) ning nimesid on tal mitmeid: Thai Red Rice, Rice Berry, Brown rice, Purple rice.
Katsetuste tulemusel saadi Tai teaduste keskuses riis, millel on paremad toiteväärtused, kindlam tekstuur, stabiilsem värvus ning meeldiv järelmaitse.
Koostisosa: Riceberry riis.
Valmistamine: 1 tassile riisile lisada 1,5 tassi vett, keeta valmimiseni (kuni vesi kaob), eemaldada kuumuselt, lasta haududa kaane all ca 10 min enne serveerimist.
(soovitav kasutada riisikeetjat)
Pehmema riisi saamiseks, lisa rohkem vett ja pikenda haudumisaega.
Jälgi vee taset, et riis kuivalt põhja ei kõrbe.
Toiteväärtus 100g kohta:
Energia 1472kJ/348kcal
Rasv 3g
millest küllastunud rasvhapped 0,9g
Süsivesikud 64g
millest suhkrud 0g
Valk 13g
Sool 0g