Kirjeldus
Sinepiseemneid kasutatakse kogu Indias vürtsina ja maitseainena, mis annab karrile või kuivale roale ainulaadse maitse.
Seda lisatakse kuumutatud õlile ja maitsel lastakse enne mis tahes muu koostisosa lisamist esile tulla.
Kasutatakse koos karrilehtede ja masaladega kartulite ja muude köögiviljade maitsestamiseks, mis on valmistatud kuivtoiduna või tadkana, mida lisatakse sambharile, dalidele, kookose- või tomatichutneyle. Bengalis jahvatatakse seemned ka pastaks (mõnikord koos kollase sinepiga) ja kasutatakse erinevates karrides.
Rahvusvahelistes köökides kasutatakse sinepit tavaliselt majoneesis, barbeque-kastmetes, marinaadides, salatikastmetes jne.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energiat – 2125kJ/508kcal
Rasv – 36 g
millest küllastunud rasvhapped – 2g
Süsivesikud – 28 g
millest suhkrud – 2g
Kiudained – 12 g
Valk – 26 g
Sool – 0,013 g