Kirjeldus
Purustatud tšilli ehk punase pipra helbed on maitseaine, mis koosneb kuivatatud ja purustatud punasest tšillipiprast.
Peamine erinevus purustatud punase pipra ja tšillipulbri (mis on valmistatud pulbristatud kuivatatud jahvatatud tšillipiprast) vahel on see, et purustatud punane pipar sisaldab tšillipipra kauna seemneid ja membraane, tšillipulber aga mitte.
Tšillipipra purustatud versiooni kasutatakse toidule, eriti Mehhiko või Hispaania köögile, teravuse lisamiseks või salsade ja kastmete valmistamisel.
Seda kasutatakse laialdaselt ka pitsakattena pitsadel, nagu pepperoni pizza, mille põhikoostisosa on pepperoni vorsti. Seda kasutatakse ka koostisosana Mehhikost pärit ubade ja tomatitega liha sisaldava vürtsika chili con carne hautise valmistamisel.
Kasutatakse sellistes roogades nagu mapo tofu ja ma po doufu (teatud tüüpi vürtsikas tofu). Seda saab kasutada ka mõne Hiina hautise koostisosana, näiteks marineeritud kapsaga hautatud veiseliha ja tähtaniisiga hautatud veiseliha.
Toitumisalane teave 100 g kohta
Energiat 1332 kJ / 318 kcal
Rasv 17,3 g
millest küllastunud rasvhappeid 3,3 g
Süsivesikuid 56,63 g
millest suhkrud 10,3 g
Valk 12,0 g
Sool 0,0 g