Kirjeldus
Aji Limo Tšilli on üks Peruu vürtsikamaid tšillisid. Põõsastunud taimed ulatuvad u. 90 cm pikkusteks. Erkkollastel, tilgakujulistel ja mahlastel viljadel on puuviljane sidrunilõhn ja intensiivne vürtsikus. Need on Peruu köögis väga populaarsed ja neid kasutatakse “Ceviche” kalamarinaadis, samuti sobivad need suurepäraselt puuviljasalsade ja kastmete valmistamiseks ning kuivatamiseks ja kollase tšillipulbri valmistamiseks.
Hooldus: Idanemistemperatuur on 22-28°C (idanemisperiood 8-21 päeva), seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Pane taimed õue u. 2–3 nädalat pärast viimast külma.