Kirjeldus
Rooma köömned on India köögi põhivürts.
Nendel on meeldiv, tugevalt aromaatne lõhn ja terav vürtsikas maitse.
See on kergelt happeline ja väga väljendunud, seetõttu tuleb seda käsitseda ettevaatlikult.
Kasutamine: Sobib peamiselt köögivilja-, riisi- ja kaunviljaroogadele. Sobib suppide ja erinevate hautiste maitsestamiseks.
Kasutatakse sageli koos sinepiseemnetega toiduvalmistamise alguses. Praetakse kuumas rasvas ja alles siis lisatakse muud koostisosad.
Väga omanäoline vürts, mis on India köögi aluseks. See on väga tugev, seetõttu tuleb seda käsitseda ettevaatlikult.
Hoida pimedas, jahedas ja kuivas kohas.
Toitumisalane teave 100g kohta
Energia 1569 kJ / 375 kcal
Rasv 22 g
millest küllastunud rasvhapped 2 g
Süsivesikud 44 g
millest suhkur 2 g
Kiudained 11 g
Valk 18 g
Salt 0,42 g