Kirjeldus
Yuzu sidrun – maitselt meenutab segu sidrunist, mandariinist ja greibist, kerge ja värskendav, lilleliste nootidega.
Yuzu mahl sobib ideaalselt kala, kalatoitude, suppide, marinaadide, salatikastmete, jookide, jäätiste ja sorbettide, koogitäidiste jpm maitsestamiseks.
Yuzust tehakse vürtsipastat mida nimetatakse yuzu kosho– aromaatne, tsitruseline, vürtsikas ja suurepäraste maitsetega pasta mida väga paljudele toitudele lisatakse.
Ideaalne kiireks ja mugavaks maitsestamiseks, tasakaalustab näiteks liha rasvast maitset kuid kasutatakse palju ka magustoitudele maitsesügavuse andmiseks.
Valmistamiseks on vaja:
2 spl Yuzu mahla,
2 tl värsket laimimahla,
2 spl greibimahla,
230 g peeneks riivitud laimi koort (ca 16tk),
2 spl peeneks riivitud sidruni koort,
2 spl peeneks riivitud greibi koort,
1 linnusilma tšilli,
1tl soola, pisut suhkurt.
Sega riivitud tsitrusekoored ja sool ning haki lõikelaual noaga kuni hakkab moodustuma teraline pasta. Pane segu kaussi ning lisa ülejäänud koostisosad, sega hoolikalt, lase seista külmikus 2 päeva.
Pastat säilita klaaspurgis külmikus kuni 2 nädalat.