[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]

Münditort

Koostisosad:

1 pakk šokolaadiküpsiseid (Selga)
50 g võid
50 g riivitud tumedat šokolaadi
Suurem peotäis mündilehti
2 spl koort (35%)
2 spl spinatipulbrit
800 g toorjuustu (toasoe)
150 g suhkrut
250 g hapukoort
2 tl mündi ekstrakti
3 muna või 6 munakollast
2 tl viskit
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti või -suhkrut

Valmistamine:
Purusta küpsised köögikombainis peeneks. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Sega juurde riivitud šokolaad. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru segu tihedalt vormi põhjale. Pane vorm külmkappi.

Pane mündilehed koos vahukoorega köögikombaini ja töötle pastaks, lisa spinatipulber. (Võid kasutada ka toiduvärvi, kui soovid erksamalt rohelist tooni.)

Sega toorjuust suhkruga ettevaatlikult läbi. Lisa hapukoor ja munad ükshaaval, segades iga muna järel hoolikalt. Lisa mündi ekstrakt ja viski.

Jaga toorjuustusegu kaheks osaks. Ühele osale lisa mündipasta. Vala esmalt veidi valget kreemi küpsisepõhjale, seejärel veidi rohelist kreemi. Jätka kreemi kihiti valamist, vähendades kogust iga kihiga.

Mähi koogivorm fooliumisse nii, et põhi oleks kaitstud, kuid pealt jääks lahti. Aseta vorm suuremasse ahjuvormi. Täida suurem vorm sooja veega ja küpseta kooki 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Kook on valmis, kui see on keskelt tahenenud, kuid veidi võbiseb. Võta vorm ahjust ja lase veevannis 15 minutit jahtuda. Eemalda foolium.

Sega hapukoor vaniljeekstrakti ja suhkruga ning vala ettevaatlikult koogile. Küpseta veel 10 minutit. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Kõige parem on lasta koogil üleöö külmkapis seista.

Retsept ja foto pärinevad Piret Hansoni toidublogist „Puhas rõõm“

http://piretiretseptid.blogspot.com