[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Tasuta transport pakiautomaatidesse alates 50€ ostust. [:en] Free delivery to parcel machines for purchases over €50. [:]
[:et] Kuressaare pood: E-R 10-16.   +372 5333 1208 [:en] Kuressaare shop: Mon-Fri 10-16.   +372 5333 1208 [:]

Unelmatekook mangokreemi ja maasikatega

Põhi:
3 muna
200g mandlijahu
100 g martsipan
1 laimi riivitud koor
kookoshelbeid
Mangokreem:
1 purk mangopüreed (East End)
1 laimi mahl
3 muna
100 g võid

Maasikakreem:
2 dl vahukoort
2 dl maitsestamata kohupiimakreemi
10-15 maasikat
2-3 spl suhkrut
Serveerimiseks:
maasikaid
1-2 granadilli
mündi või melissi lehti

Põhi:
Vahusta munad ja sega juurde mandlijahu. Riivi martsipan ja laimikoor, sega taina hulka. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri paber kergelt võiga ja puista üle kookoshelvestega. Pane tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni koogipõhi on saanud kuldse jume. Lase jahtuda.

Mangokreem:
Pigista laimist mahl ja sega mangopüreega. Sega juurde lahtilöödud munad. Pane segu potti ja aseta pliidile. Keskmisel kuumusel ja pidevalt segades kuumuta segu, kuni see hakkab mullitama. Ära keeda, võta segu tulelt ja lisa juurde või pidevalt vispeldades. Lase kreemil jahtuda.

Maasikakreem:
Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimaga. Purusta maasikad ja sega kreemi hulka.
Tõsta maasikakreem jahtunud koogipõhjale. Seejärel tõsta lusikaga mangokreem peale ja kaunista maasikate, granadilli seemnete ja mündilehtedega.

Mangokreemi tuleb purgitäiest püreest rohkem, kui koogi jaoks tarvis läheb. Ülejäägi võib sulgeda purki ja hoida külmkapis, säilib umbes nädala. Sobib kasutad hommikujogurti või -kohupiima maitsestamiseks ja magustoitudes.

Retsept ja foto pärinevad Piret Hansoni toidublogist “Puhas rõõm”

http://piretiretseptid.blogspot.com